1. Home>
  2. Bloguri>
  3. Externalizarea resurselor umane și a salarizării>
Blog_13224_1200x800.jpg

Cum să externalizați salarizarea, de la software-ul furnizat ca serviciu (SaaS) la externalizarea proceselor operaționale (BPO)

Este o neînțelegere des întâlnită faptul că externalizarea înseamnă transferarea în totalitate a procesului de salarizare. Bineînțeles, există formule care se apropie de acest mod de lucru, cum ar fi externalizarea proceselor operaționale (BPO), însă externalizarea salarizării se manifestă în diverse forme și formate. Această prezentare generală vă va ajuta să alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Opțiunea 1: software-ul furnizat ca serviciu (SaaS)

Cu SaaS, plătiți o taxă lunară sau anuală unui partener de externalizare a salarizării pentru un abonament la o platformă de salarizare bazată pe cloud. Echipa dumneavoastră utilizează apoi platforma pentru a gestiona salarizarea. Această soluție plug-and-play vă oferă acces instantaneu la o tehnologie de salarizare cu eficiență dovedită, care poate fi adesea integrată cu ușurință în instrumentele dumneavoastră de resurse umane, sistemele de planificare a resurselor întreprinderilor (ERP) și alte sisteme curente. În plus, partenerul dumneavoastră va furniza actualizări regulate pentru platforma de salarizare și o va adapta la nevoile dumneavoastră.

De exemplu:

Sunteți un IMM cu 32 de angajați și încă lucrați cu sisteme disparate, disponibile local, care prezintă din ce în ce mai multe deficiențe în fiecare an. Nu doriți să investiți într-un ecosistem solid de salarizare. Ceea ce doriți este să oferiți procesului dumneavoastră de salarizare o transformare digitală rapidă și rentabilă, fără a-l transfera. În acest caz, extinderea investițiilor IT prin SaaS pare a fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Opțiunea 2: optimizarea salarizării și a proceselor

Salarizarea este supusă unor reguli stricte și calcule fixe. Datorită acestui lucru, ar trebui să fie unul dintre cele mai standardizate și automatizate procese de resurse umane existente. Cu toate acestea, multe departamente de resurse umane continuă (parțial) să se bazeze pe procese în mare parte manuale și complexe. Un partener de încredere în domeniul salarizării vă poate ajuta să evaluați posibilele puncte de îmbunătățire dintr-o perspectivă nouă. Acesta vă poate ajuta, de asemenea, să documentați procesul de salarizare, facilitând începerea rapidă a activității persoanelor înlocuitoare în momentele dificile.

De exemplu:

Simțiți că salarizarea și procesele conexe ar necesita o îmbunătățire a eficienței, dar nu știți cum să abordați exact această chestiune. De aceea, solicitați o analiză a salarizării, care evaluează echipa, cunoștințele, sistemele și procesele dumneavoastră. Feedbackul rezultat servește la stabilirea unui curs de acțiune pentru abordarea uneia sau a tuturor inițiativelor propuse de optimizare.

    Doriți să aflați mai multe despre acest subiect?

      Contactați-ne