1. Home>
  2. Bloguri>
  3. Angajare internațională>
HR Laptop

Partenerii de salarizare din mai multe țări: ce (nu) trebuie să căutați?

Serviciile de salarizare în Europa au devenit deosebit de complexe, făcând aproape imposibilă menținerea unei salarizări impecabile la nivel multinațional pentru forța de muncă internațională. Partenerii de externalizare își aliniază modul de lucru pentru a vă oferi liniște. Dar cum știți care vi se potrivește? Analizați aceste trei aspecte și decideți pe cont propriu.

Nr. 1 Software-ul de salarizare nu poate face miracole

Unele autovehicule clasice din anii '60 și '70 au rămas adânc întipărite în memoria pasionaților auto. Nu doar pentru că arată grozav, ci mai ales datorită motorului lor superior. Un motor cu șase cilindri în linie, un Colombo V12 sau un impresionant V8 complet american, pentru a numi doar câteva. Producătorii de automobile au jucat activ cartea motoarelor pentru a face diferența. În prezent, aproape fiecare motor de pe piață este fiabil și solid din punct de vedere tehnic. Prin urmare, oamenii nu se mai concentrează asupra a ceea ce se află sub capotă. Pur și simplu nu mai contează.

Același lucru s-a întâmplat și în industria salarizării. Vremurile în care un motor de salarizare puternic și sofisticat a fost un adevărat factor de schimbare sunt demult apuse. Toți furnizorii oferă acum un software de salarizare similar pentru a procesa un număr mare de state de salariu în câteva minute. Dar ce nu poate face niciunul dintre aceste procese digitale industrializate? Gestionarea situațiilor extraordinare ale angajaților. Acolo eșuează tehnologia, iar motorul se defectează. Cu alte cuvinte, software-ul de salarizare cu o conformitate încorporată 100% nu există – chiar dacă optați pentru un motor de salarizare în stil Ferrari.

Să presupunem că un angajat din România are 3 zile de concediu de studii, dar în a doua zi, acesta se îmbolnăvește din cauza Covid. Niciun software nu poate transpune automat o astfel de situație în salarizarea dumneavoastră în mod corect.

Sfat: alegeți un partener de salarizare care poate schimba motoarele

De ce să alegeți o soluție sofisticată, universală, dacă puteți beneficia de un motor de salarizare la fel de fiabil, care să se potrivească exact dimensiunii, industriei și obiectivelor companiei dumneavoastră? SD Worx oferă motoare de salarizare IP proprii (și terțe) pentru toate echipele dumneavoastră europene, indiferent dacă este vorba despre o entitate cu un singur membru din Austria sau despre o unitate mare din Regatul Unit. Serviciile de salarizare pentru fiecare echipă vor rula pe un motor adecvat scopului stabilit

Nr. 2 Expertiza locală în salarizare este mai importantă ca niciodată

Deși Indicele de competență în domeniul salarizării arată că în principal companiile din Franța, Belgia și Germania se confruntă cu probleme legate de sarcinile legate de salarizare, sporirea complexității salarizării este o tendință în întreaga Europă. Apar în permanență noi reguli și reglementări, în timp ce cele existente sunt rareori revocate. Rezultatul: este nevoie de multă expertiză locală pentru a ține pasul cu legislația. Evident, acesta este unul dintre principalele motive pentru care salarizarea la nivel multinațional este în general externalizată, dar chiar și partenerii de externalizare abia supraviețuiesc în contextul excepțiilor legale, deducerilor fiscale speciale, regulilor sindicale și altor aspecte variate.

Pe scurt, alegeți un partener de salarizare cu picioarele pe pământ – literalmente. Experți locali care cunosc convențiile colective de muncă, excelează în domeniul impozitării și al asigurărilor sociale și știu la ce stimulente financiare aveți dreptul, printre altele. Pentru a reveni la metafora auto: expertiza locală în domeniul salarizării se asigură că virați în direcția corectă, frânați atunci când este necesar și accelerați din când în când. O experiență de conducere liniștită prevalează asupra unui motor zgomotos.

Conformitatea legală nu depinde de tehnologia potrivită, ci de expertiza locală adecvată.

Sfat: alegeți un partener de salarizare care are propriile sale echipe locale

Partenerii de salarizare pentru mai multe țări, care se bazează pe organizații externe pentru expertiza lor locală reprezintă întotdeauna un risc. De fapt, există șanse ca acestea să nu fie întotdeauna în prim-planul acestor organizații locale, ceea ce înseamnă că sunt în joc continuitatea, calitatea și stabilitatea. De aceea, SD Worx a creat propriile echipe de salarizare în 19 țări europene – o abordare unică pe piață.

Nr. 3 Scalabilitatea și flexibilitatea sistemului de salarizare au devenit esențiale

Ultimii ani ne-au arătat că incertitudinea va rămâne, probabil, o constantă a vieții noastre. Riscurile și oportunitățile pot apărea în orice moment. Trebuie să vă puteți extinde sau reduce rapid operațiunile în diverse locuri. Și, desigur, gestionarea salarizării trebuie să evolueze în același timp. Nu doriți ca provocările administrative și din domeniul resurselor umane să vă afecteze strategia de afaceri.

Cea mai simplă soluție este să aveți un singur partener de salarizare pentru toate țările din raza dumneavoastră de acțiune. Acest lucru are ca rezultat nu numai un singur punct de contact și un contract unic pentru salarizarea din mai multe țări, ci și sporirea scalabilității și a flexibilității. De exemplu, înființarea unui sistem de salarizare într-o țară nouă sau extinderea nivelului de servicii într-o locație existentă nu vor fi solicitante. Nu va trebui să vă dați peste cap pentru a renunța la obligațiile contractuale. Dimpotrivă, partenerul dumneavoastră de salarizare vă cunoaște compania în detaliu și poate gândi lucrurile împreună cu dumneavoastră.

Un singur partener de salarizare în toate locațiile poate deveni un aliat pentru strategia dumneavoastră de afaceri.

Sfat: începeți modest și lăsați relația să se dezvolte

Nu trebuie să optați direct pentru un partener multinațional. Începeți cu una, două sau trei țări și vedeți cum funcționează. Același lucru este valabil și pentru nivelul de servicii. Dacă salarizarea se desfășoară fără probleme, puteți adăuga servicii precum remunerare flexibilă, înregistrarea timpului sau recrutare. Vă aflați pe locul șoferului.

    Doriți să colaborați cu un partener multinațional în materie de salarizare care ține cont de aceste aspecte? Descoperiți cum vă poate ajuta SD Worx

      Contactați-ne